Photoshop

HASZNOS INFORMÁCIÓK

PDF írási segédlet > Photoshop

 

Photoshopból közvetlenül lehetőleg ne írjunk pdf file-t, mivel igen nagyméretű, és a RIP szoftverek által gyakran feldolgozhatatlan anyag keletkezik. Célszerűbb a PSD vagy az alább bemutatott módon mentett EPS behívása egy DTP szoftverbe (pl. Indesign, Quark), és onnan PDF-et vagy PS-t írni. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre egyéb szoftver, a következő módon mensünk PDF-et:

1. Save as ablak

Kapcsoljuk ki a "Layers" négyzetet(ezáltal az "As a Copy" négyzet automatikusan bejelölődik). Kapcsoljuk ki a "Use Proof Setup" és "ICC Profile" négyzeteket.

psd_01

2. EPS Options ablak

Állítsuk az "Adobe PDF Preset" fület a gyári "[Press Quality]" beállításra. Állítsuk a "Compatibility" fület "Acrobat 4 (PDF 1.3)"-ra, a "Preserve Photoshop Editing Capabilities" négyzetet pedig kapcsoljuk ki.

psd_02

3. Compression ablak

Amennyiben az alábbi beállítások látszódnak Önnél is, úgy ezen az ablakon nem kell állítani.

psd_03

4. Output ablak

a "Color Conversion"-t állítsuk "No Conversion"-ra, a "Profile Inclusion Policy"-t pedig "Don't Include Profiles"-ra.

psd_04

A "Security" és "Summary" ablakokon nem szükséges semmit állítani. Mivel pdf íráskor vágójelek, ill. a kilövést segítő Trim és Bleed Box-ok nem kerülnek a pdf-be, célszerűbb EPS-t írni photoshopból, majd az EPS-t egyéb szoftverbe behívva PDF-et vagy PS-t írni. EPS-t a következő beállításokkal mentsünk:

1. Save as ablak

Válasszuk a "Photoshop EPS (*.EPS)" formátumot, a "Use Proof Setup" és "ICC Profile" négyzeteket hagyjuk üresen.

psd_04-5

2. EPS options ablak

"Binary", az "Include Vector Data" pedig legyen bejelölve (ez csak akkor aktív, ha szöveges vagy egyéb vektoros layer-ek vannak a dokumentumunkban).

psd_05