HASZNOS INFORMÁCIÓK

PDF írási segédlet > Adobe Photoshop

Photoshopból közvetlenül lehetőleg ne írjunk pdf file-t, mivel igen nagyméretű, és a RIP szoftverek által gyakran feldolgozhatatlan anyag keletkezik. Célszerűbb a PSD vagy az alább bemutatott módon mentett EPS behívása egy DTP szoftverbe (pl. Indesign, Quark), és onnan PDF-et vagy PS-t írni. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre egyéb szoftver, a következő módon mensünk PDF-et:

1. SAVE AS ABLAK

Kapcsoljuk ki a „Layers” négyzetet(ezáltal az „As a Copy” négyzet automatikusan bejelölődik). Kapcsoljuk ki a „Use Proof Setup” és „ICC Profile” négyzeteket.

2. EPS OPTIONS ABLAK

Állítsuk az „Adobe PDF Preset” fület a gyári „[Press Quality]” beállításra. Állítsuk a „Compatibility” fület „Acrobat 4 (PDF 1.3)”-ra, a „Preserve Photoshop Editing Capabilities” négyzetet pedig kapcsoljuk ki.

3. COMPRESSION ABLAK

Amennyiben az alábbi beállítások látszódnak Önnél is, úgy ezen az ablakon nem kell állítani.

4. OUTPUT ABLAK

a „Color Conversion”-t állítsuk „No Conversion”-ra, a „Profile Inclusion Policy”-t pedig „Don’t Include Profiles”-ra.

A „Security” és „Summary” ablakokon nem szükséges semmit állítani. Mivel pdf íráskor vágójelek, ill. a kilövést segítő Trim és Bleed Box-ok nem kerülnek a pdf-be, célszerűbb EPS-t írni photoshopból, majd az EPS-t egyéb szoftverbe behívva PDF-et vagy PS-t írni. EPS-t a következő beállításokkal mentsünk:

1. SAVE AS ABLAK

Válasszuk a „Photoshop EPS (*.EPS)” formátumot, a „Use Proof Setup” és „ICC Profile” négyzeteket hagyjuk üresen.

2. EPS OPTIONS ABLAK

„Binary”, az „Include Vector Data” pedig legyen bejelölve (ez csak akkor aktív, ha szöveges vagy egyéb vektoros layer-ek vannak a dokumentumunkban).

A "Security" és "Summary" ablakokon nem szükséges semmit állítani.